dinsdag 3 november 2015

Schortjurkje 1080a in Kokka

Japanse stoffen, prachtig, vol kleur, bloemen, lantarens. Ik kocht voor de webshop drie prints, met als basiskleur mosterdgeelrozerood en blauw. En wist direct wat ik daar van wilde maken. Een jurkje voor mij. Ik zag het patroon voor een schortjurkje, simpel met een paneel aan de onderkant én twee zakjes op de voorkant. Dát leek me wel wat. Het patroon bleek bedacht door Dottie Angel en uitgebracht door Simplicity, als patroon nummer 1080a.

Ik kocht het en ging aan de slag.

Simplicty heeft, net als veel Amerikaanse patronen, de naadtoeslag al bijgegeven, irritant voor mij. Maar met zo'n simpel patroon niet een enorme ramp.

Ik maakte een maat L, korte het bovenstuk 2 cm in, de onderkant 9 cm en trok me niks aan van het bias dat op alle naden genaaid diende te worden. De halslijn knipte ik tot een voor mij wat meer flatterende V.

Ik ben wel tevreden met het eindresultaat: een kleurrijk werkkleed. Met een vestje erop perfect voor de winter. :)
4 opmerkingen:

 1. zooooooooo leuk dit ♥ ik zag toevallig je comment op facebook bij dottieangel...ik vind het zooooooo leuk geworden en zo gaaf met die klompjes erbij!!!!super!
  Ik heb het patroon ook liggen maar ben niet zo'n ster met het naaien van kleding...nog even moed verzamelen en dan ga ik ook aan de gang ermee!!!groetjes Dees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :) Het patroon vond ik goed te doen, wél opletten dat het mét naadwaarde is. Mocht je er niet uitkomen, laat het me vooral weten. :)

   Verwijderen